Nieuws

Restaurantdagen 2015 Gepost Door St. Cecilia op: 2015-01-19 21:22:15
Onze Restaurantdagen zijn in aantocht. Op zaterdag 21 en zondag 22 februari kan je weer heerlijk komen smullen in ons lokaal, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot een heus restaurant. Je verwent niet alleen jezelf met een heerlijk maal, maar je steunt ook de werking van onze vereniging. Zin in een stevige steak of een heerlijk vispannetje St.-Cecilia? Dan is ons lokaal ‘Sint-Cecilia’, Dorpstraat 6 in Leest ‘the place to be’. Uiteraard zijn er ook heerlijke voorgerechten en desserten, inclusief verwenkoffie St.-Cecilia. En ook aan de kleinsten is gedacht; voor hen is er een aangepast menu. Let wel, inschrijven is noodzakelijk tegen uiterlijk vrijdag 13 februari. Je kan online inschrijven via deze website. 

Hou ook alvast zondag 29 maart vrij voor ons jaarlijks Palmzondagconcert. We verwennen je die avond met een mix van de betere brassbandwerken, solisten van eigen kweek en een aantal uitsmijters van het lichtere genre. En dat alles in de mooie Sint-Niklaaskerk van Leest. Niet te missen! Kaarten zijn verkrijgbaar bij de muzikanten en bestuursleden van de brassband of via info@stcecilialeest.be.
Ceciliafeesten Gepost Door St. Cecilia op: 2014-08-07 21:12:13

Het derde weekend van september organiseert de Brassband St.-Cecilia Leest haar Ceciliafeesten in zaal 'Cecilia', Dorpstraat 6 in Leest.

Zaterdag 20 september (vanaf 17u30) serveren we in ons lokaal de heerlijkste pasta’s: spaghetti bolognaise, spaghetti veggie en tagliatelle di Mare. En voor wie echt geen liefhebber is van pasta, maken onze koks graag een omelet St.-Cecilia klaar. De jeugdmuzikanten en het Cecilia-ensemble zullen je tussendoor verrassen met een aangenaam vleugje muziek.

Inschrijven voor deze Pasta-avond kan tot 12 september via deze website. 

Zondag 21 september (10u30) schotelen we je een aperitiefconcert voor mét champagne, een Champagneconcert dus. Als huisorkest bijten wij, de Brassband St.-Cecilia uit Leest o.l.v. dirigent Walter Van de Venne, de spitst af. Daarna is de Koninklijke Fanfare Concordia uit Tisselt, o.l.v. Frans Violet, aan de beurt. Dat wordt een mooi dubbelconcert met heerlijke bubbels, zeker niet te missen.

Deuren: 10u00; inkom: € 6.

Palmzondagconcert 2014 Gepost Door St. Cecilia op: 2014-01-16 20:07:49

De week voor Pasen is het weer zover. Dan houdt de Brassband St.-Cecilia uit Leest, onder leiding van dirigent Walter Van de Venne, haar jaarlijks Palmzondagconcert.

 

 

 

U kunt daar onze werken komen beluisteren waarmee we de week ervoor hoge ogen proberen te gooien op het Vlaams Open Brassband Kampioenschap (VOBK) in Mechelen. Uiteraard stellen we u ook solisten van eigen kweek voor. Daarnaast laten we u eveneens genieten van een aantal beklijvende melodieën en uitsmijters van het lichtere genre. Niet te missen!

U krijgt het allemaal op ons Palmzondagconcert, zondag 13 april om 19.30 uur in de St.-Niklaaskerk in Leest.

Voorverkoop: €8 – toegang: €10. Voorverkoop bij bestuur en muzikanten, of via info@stcecilialeest.be.

Uitslag Tombola Ledenfeest 2013 Gepost Door St. Cecilia op: 2013-11-25 21:46:04

UItslag tombola 2013

Tafeltje dek je, beentjes strek je Gepost Door St. Cecilia op: 2013-11-02 15:38:34

Zaterdag 23 november is het weer zover. Dan houden we ons jaarlijks ledenfeest. We zetten deze feestdag in met een dankviering o.l.v. Frank Jespers. We komen om 11u00 samen in ons lokaal en trekken met een mars naar de kerk waar we om 11u30 Sint Cecilia vieren en eren.

Na een bezoek aan "Den Bareel", wordt om 13u00 de biefstuk opgediend in ons lokaal. Deze stevige en snelle hap is gratis voor onze muzikanten en leerlingen; andere leden betalen € 6.

Na de steak kruipen de muzikanten die dat willen de camion op richting onze leden-herbergiers: supporterslokaal SK Leest oep d'Haa, 't Hofke van Leest en de Vivelamour.

Om 17.30 uur wordt iedereen in onze zaal getrakteerd op een glas cava, waarna we aan tafel schuiven voor het banket. En aangezien we het tafeltje zelf niet moeten dekken, heeft eenieder na de maaltijd vast nog energie genoeg om zijn beentjes te strekken. Ook niet-leden zijn dan van harte welkom (vanaf 22u00 ongeveer).

De prijs voor het banket bedraagt € 35, onze leerlingen betalen slechts € 10. Zoals voorgaande jaren wordt de bijdrage van muzikanten berekend op basis van hun aanwezigheid op repetities en concerten. Een overzicht hiervan hangt uit in ons lokaal. Ook de wijkmeesters hebben zo'n overzicht.

Samen met het ledenfeest organiseren we traditie-getrouw een TOMBOLA ten voordele van het in-strumentenfonds. De tombolakaarten zijn zoals steeds te verkrijgen bij alle muzikanten, wijkmeesters en bestuursleden. Prijzen zijn altijd welkom en kunnen tot vrijdag 22 november worden afgegeven in ons lokaal of bij een van de bestuursleden. Alvast bedankt voor je gulle gift!

Jouw wijkmeester zal een van de dagen bij je langskomen om je deelname te noteren. Leden van buiten Leest vinden de uitnodiging tot in-schrijven hier in de Toeters en Trompetten.

Fanfareweekend 2014 Gepost Door St. Cecilia op: 2013-07-29 22:03:06

Fanfareweekend 2014

Zoals de traditie het wil, gaan we om de twee jaar op weekend. In 2014 is het dus weer zover. Van 25 tot 27 april trekken we naar Reigersnest in Koksijde.

Dit vakantiecentrum ligt midden in de duinen, tussen riante villa’s op circa 900 meter van de zee. Naast voldoende accommodatie om te repeteren en groepsactiviteiten te organiseren, vind je er ook een speeltuin, een zonneterras, een beachvolleybalveld in de duinen, pingpongtafels, petanquebanen, een grote indoorspeeltuin met ballenbad en springkussen, een bibliotheek, gezelschapsspellen, ….

Je kan er een fiets of bolderkar huren. Voor meer info en foto’s surf je naar www.gezinsvakantie.be en klikt dan op eigen vakantiecentra. Wij zullen er logeren van vrijdagavond 25 april tot en met zondagmiddag 27 april 2014 in volpension. De verplaatsing naar Koksijde moet met eigen vervoer gebeuren, maar je kan uiteraard carpoolen.

Klik hier voor meer info over de kostprijs en inschrijving!

Ceciliafeesten 2013! Gepost Door St. Cecilia op: 2013-07-29 21:33:06

Het vierde weekend van september organiseert St.-Cecilia Leest haar Ceciliafeesten.

Zaterdag 21 september (20u00) is er een Dubbelconcert. Brassband St.-Cecila Leest, die o.l.v. dirigent Walter Van de Venne begin juli nog brons haalde op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade, bijt de spits af. Daarna kunt u Brassband ‘De Grensbewoners’ uit Smeermaas aan het werk horen. Muziek van de bovenste plank! Niet te missen!

Zondag 22 september (10u30) herhalen we graag de succesformule van de voorbije jaren: een Brunchconcert. U kunt genieten van een heerlijke brunch terwijl onze slagwerkklas o.l.v. Walter Van de Venne en ons jeugdensemble je trakteren op een licht verteerbaar concert. Er wordt een rijkelijk buffet voorzien, inclusief een glaasjes cava. Voor het brunchconcert is inschrijven noodzakelijk. Dat kan online door hier te klikken, of door een mailtje te sturen naar info@stcecilialeest.be. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 13 september.

BEKIJK HIER DE FOLDER

 

 

Kerkrade 2013! Gepost Door St. Cecilia op: 2013-05-15 19:58:51
Een grote proficiat voor de prestatie die onze dirigent en muzikanten in Kerkrade hebben neergezet. We hebben er het beste van ons zelf gegeven en zijn met een goed gevoel van het podium gekomen. Deze prestatie is voor ons goud waard! Maar, de jury heeft het laatste woord en die gaf ons brons. Sommigen mogen dan misschien een beetje teleurgesteld zijn, brons halen op het WMC is niet niks. Het is gewoon fantastisch wat we de komende maanden hebben grealiseerd onder impuls van onze dirigent.

Later in Juli nam Walter deel aan het WMC met percussie-ensemble 'De Herleving' (de mannen en vrouwen van Brussegem). Zij bliezen alle concurrentie weg en werden wereldkampioen! Proficiat aan Walter en alle muzikanten.
1 | 2 3